- Detta evenemang har redan ägt rum.
Nätverksträff med nätverket Noll undernäring – tema: Munhälsa, smak och konsistens
december 5 | 08:30 - 10:00
Efter önskemål på tema från medlemmar så kommer vi att prata om munhälsa, smak & konsistens.
Peter Wolt – Tandhälsoförbundet
Tänderna är en del av kroppen och försämrad tandhälsa kan vara de första tecknen på undernäring och näringsbrister. Tandhälsobedömningar kan därför vara en viktigt för att uppmärksamma om ökat näringsbehov föreligger.
Logopedförbundet
Dysfagi, eller sväljsvårigheter, är ett vanligt problem bland äldre. Dysfagi innebär stora besvär för den drabbade och utgör dessutom en allvarlig hälsorisk löper ökad risk för undernäring. För att säkerställa att den äldre kan tillgodogöra sig den näringsrika maten behöver logopeder involveras.
Ewa Hansson – Findus Special Foods
Att inte få rätt konsistens på maten kan skapa stora bekymmer och svårigheter för en person med tugg och sväljsvårigheter. På Findus Special Foods har de i mer än 50 år jobbat med att inspirera och hjälpa våra kunder att tillaga och servera goda och varierade måltider i alla konsistenser.
Därefter har vi våra diskussionsgrupper där vi utbyter erfarenheter och SAMVERKAR! (”Samarbetet mellan yrkesgrupperna är avgörande för att tillgodose den äldres näringsbehov” https://www.dagensmedicin.se/opinion/debatt/dietister-och-logopeder-behovs-i-aldreomsorgen/ )
Vi ses den 5 december kl 8.30-10.00 på Zoom.
Länk skickas ut via mejl till medlemmar i nätverket Noll undernäring.
Läs mer om nätverket och gå med kostnadsfritt för att bli inbjuden till våra nätverksträffar: nollundernaring.se/natverket-noll-undernaring/
Tipsa gärna kollegor eller andra som du tycker bör gå med i nätverket.